Rady,tipy, triky
„5 dôvodov, prečo piecť medovníky práve teraz + recept“
02.11.2017
  • 5 drobností pre jesennú domácu pohodu

    Opadané šuštiace lístie, hrejivé šály, stromy hrajúce všetkými farbami a prvé horúce gaštany - jesenné prechád…

  • Zariaďte si doma útulný kútik podľa blogerky Mišky!

    Azda najskloňovanejším výrazom uplynulého roka bolo slovo "hygge". Radi by ste si doma vytvorili pohodovú atmo…

Vianoce sa síce zvyknú nazývať i sviatkami pokoja ale dnes nám znie povedomejšie skôr slovné spojenie "vianočný zhon". Tiež vám tri dni pred Štedrým večerom chýba polovica darčekov, nemáte upratané, zabudli ste rozoslať vianočné pohľadnice a medovníky nie a nie zmäknúť? 

 

Zahájte prípravu na tohtoročné Vianoce skôr a užite si ich bez zbytočného stresu. Začať môžete práve s tradičnými medovníkomi. Existuje totiž hneď niekoľko dobrých dôvodov, prečo by ste si ich pečenie nemali nechávať na poslednú chvíľu.

 

1. Upratovanie

Máte už začiatkom Decembra vyleštenú celú kuchyňu? Handričku a čistiace prostriedky ešte neodkladajte. Ani tá najlepšia kuchárka totiž nedokáže upiecť koláče bez neporiadku. 

2. Domäkka

Čím skôr medovníky upečiete, tým mäkkšie na Vianoce budú.

3. 7 týždňov Vianoc

Medovníky sú esencia Vianoc. Voňavá, sladká a krásna. Do Štedrého večera je ešte síce ďaleko ale vy už si z času na čas môžete jeden medovník uchmatnúť ku káve. Vianočná nálada zaručená! 

4. Dekorácie

Medovníky nevyniknú iba na tanieri. Vyskúšajte si z nich tento rok vyrobiť vianočné dekorácie. Výborne vyzerajú napríklad ako ozdoby na vianočnom stromčeku alebo v adventných vencoch. 

5. Budú!

Nemusieť zháňať na poslednú chvíľu kupované vianočné pečivo, pretože jednoducho nestíhate, to už stojí za úvahu, pravda?

 

 

Recept na jednoduché 5-minútové medovníky

 

Potrebujete :

500g hladkej múky, 170g práškového cukru, 1/2 margarínu, 3-5 PL medu, škoricu a perníkové korenie, 3 vajíčka, KL kypriaceho prášku

 

 

Postup:

Ingrediencie, okrem jedného, vajíčka zmiešajte a poriadne premieste. Škoricu a korenie pridajte podľa chuti. Keď bude cesto krásne kompaktné, rozvaľkajte ho do asi 1cm hrúbky a môžete sa veselo pustiť do vykrajovania. Vykrojené medovníčky ukladajte priamo na plech. Na záver ich potrite zvyšným vajíčkom a pečte v rúre pri 180 stupňoch Celsia, asi 5 minút. 

 

 

Máte všetko pre kus koláča (a radosti) ?

  

 

Čerstvé novinky zo sveta bývania a dizajnu?

Inšpirácie pre krásny interiér môžu zaklopať i na dvere vášho domova, otvoríte?