Dóza na soľ Emile Henry granátová 350 ml

výrobca EMILE HENRY

Produkt dočasne vypredaný

  • Popis produktu

POPIS Keramická dóza na soľ od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Dóza na soľ je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn v granátovej farbe. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu. Dóza je glazovaná iba z vonkajšej strany, aby sa soľ nespájala a nevytvárala soľné hrudky. Keramická dóza na soľ Emile Henry bude nielen ozdobou vašej kuchyne, ale predovšetkým praktickým pomocníkom pri skladovaní soli a pre presné odmeranie soli počas varenia. Môžete ju samozrejme použiť aj na stole miesto soľničky pri dochucovaní hotových pokrmov. Dóza má priemer 10 cm (vrátane vstupného otvoru) a jej celkový objem je 350 ml. Tvar dózy je prispôsobený pre jednoduchú dosiahnuteľnosť soli. Dóza je otvorená (bez veka). Dávkujete jednoducho rukou. ŠPECIFIKÁCIE Priemer: 10 cm Objem: 350 ml Materiál: keramika Farba: granátová  VÝHODY A NEVÝHODY Nádoba na soľ je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a teplotným šokom. Ručne vyrobené. Krásny francúzsky dizajn. Nádoba na soľ je vhodná do rúry, do mikrovonej rúry, do umývačky, do chladničky aj do mrazničky. Tvar prispôsobený pre jednoduchú dosiahnuteľnosť soli. PRAKTICKÉ RADY Vhodné do umývačky: Áno KUCHYNSKÁ SOĽ Kuchynská soľ alebo chlorid sodný (NaCL) je chemická zlúčenina, ktorá sa v prírode vyskytne vo forme nerastov halitu (halit = minerál kryštalizujúca v tehlovej sústave), ktorý sa označuje ako soľ kamenná. Kuchynská soľ dôležitá pre životné funkcie väčšiny organizmmov. Soľ sa rozpúšťa vo vode. Vyskytuje sa v morskej vode tzv. morská soľ. Využitie soli je predovšetkým v potravinárskom a chemickom priemysle. V kuchyni sa používa denne pri varení, k ochucovaniu pokrmov a ku konzervácii mäsa. V chemickom priemysle sa využíva pri výrobe jedlej sódy, sodíka, chlóru, kyseliny chlorovodíkovej a ďalších zlúčenín. Ďalšie využitie je v sklárstve, pri výrobe mydiel a solí do kúpeľov, v papierienskom priemysle alebo výrobe farieb. A tiež je dôležité použitie v zdravotníctve na výrobu fyziologického roztoku (pomáha pri nitrožlnom podávaní liekov). VPLYV SOLI NA ZDRAVIE Kuchynská soľ (NaCl) je dôležitá pre normálnu funkciu orgánov a tkáni. Ióny sodíka a chlóru sú nevyhnutné spolu s ďalšími minerálmi a stopovými prvkami pre udržovanie rovnováhy tekutín v tele a pre udržiavanie výšky krvného tlaku, čo má vplyv na správnu funkciu srdca, svalov a nervov, ale tiež pre vstrebávanie látok v ľadvinách a v črevách. Chlór je navyše vo forme kyseliny hlavnou zložkou žalúdočných štiav. KTORÉ POTRAVINY OBSAHUJÚ NAJVIAC SOLI? Najviac soli obsahujú priemyslové spracovávané potraviny (asi 75%), 15% soli sa pridáva do pokrmov počas ich prípravy a dochucovaní a iba asi 10% soli je obsiahnuté v prírodných surovinách. Najväčším zdrojom soli sú priemyslové konzervované mäsové výrobky, údeniny, výrobky z rýb, potraviny v slaných nálevoch, dresinky do šalátov, niektoré tvrdé a plesňové syry, instantné polievky a omáčky, koreniace zmesi, mäsové extrakty, slané pochutiny, pašteky a slané pečivo. Glutaman sodný (látka zvýrazňujúca chuť potravín) sa pridáva do rady potravinárskych výrobkov. Najmenej soli obsahuje čerstvá zelenina, čerstvé ovocie, mlieko a…

Čerstvé novinky zo sveta bývania a dizajnu?

Inšpirácie pre krásny interiér môžu zaklopať i na dvere vášho domova, otvoríte?