FISKARS Nôž kuchynský 21 cm 1023776 Essential

výrobca FISKARS

Produkt dočasne vypredaný

  • Popis produktu

POPIS Kuchynský nôž z rady Essential od výrobcu Fiskars má čepeľ dlhú 21 cm. Vďaka úzkej a dlhej čepele má tento nôž univerzálne využitie. Je vhodný na krájanie mäsa, na pocovanie a plátkovanie mäsa, na krájanie väčších kusov ovocia a zeleniny. Čepeľ je vyrobená z kvalitnej japonskej nerezovej ocele, ktorá má optimálnu tvrdosť 53 HRC (Rockwellovej stupnice tvrdosti). Rukoväť je vyrobená z polypropylénu v čiernej farbe, je ergonomicky tvarovaná a bráni  zošmyknutiu prstov na ostrie. Prináša teda bezpečný a pohodlný úchop. Na konci rukoväti je oko pre zavesenie na kuchynsku lištu. Nôž na pečivo Fiskars je možné umývať v umývačke riadu. ŠPECIFIKÁCIE Dĺžka čepele: 21 cm Hmotnosť: 84 g Materiál: nerezová oceľ HRC 53 (čepeľ), polypropylén (rukoväť)  VÝHODY A NEVÝHODY Čepeľ noža je vyrobená z kvalitnej japonskej nerezovej ocele. Nerezová oceľ sa vyznačuje tvrdosťou, dlhou životnosťou a odolnosťou. Ergonomicky tvarovaná rukoväť zaisťuje pohodlný a bezpečný úchop. Kvalitný nôž za priaznivú cenu. Univerzálne využitie - nôž na zeleninu, nôž na mäso, plátkovací nôž, porciovací nôž. Vhodné pre nenáročných kuchárov a pre domáce použitie. Profesionálne nože sú omnoho drahšie. PRAKTICKÉ RADY Vhodné do umývačky: Áno Ocieľku na nože použijete pri pravidelnej údržbe - pokojne pred každým použitím noža. Brúska na nože alebo brúsny kameň však iba raz za čas pre obnovenie pôvodnej ostrosti noža, teda keď už je nôž skutočne tupý. OCIEĽKA NA NOŽE Ocieľka na nože slúži pre pravidelnú údržbu nožov. Pomocou ocieľky na nože jednoducho a rýchlo obnovíte pôvodnú ostrosť vašich nožov. Ocieľku používajte k udržiavaniu ostria. Na už tupom noži nieje jednoduché ocieľkou ostrie vytvoriť - v tomto prípade zvoľte brúsku na nože alebo brúsny kameň. Ocieľka má rukoväť a brúsna časť môže mať jemnejší alebo hrubší povrch. Ocieľka nieje praktická pre údržbu príliš veľkých nožov. Brúsna časť ocieľky môže byť vyrobená z rôznych materiálov - diamantová, keramická, zo špeciálnej nožiarskej ocele a podobne. Dĺžku brúsnej časti voľte podľa dĺžok ostria nožov, ktoré budete ocieľkou brúsiť. Máme pre vás ocieľky s brúsnou časťou od 20 cm až po 31,5 cm - špeciálna mäsiarska ocieľka pre brúsenie veľkých nožov. Brúsenie nožov ocieľkou Ocieľku držte zvislo v jednej ruke a nôž v druhej ruke (naklonený zhruba 20°C k povrchu ocieľky). Najlepšie je mať oporu (napr. stôl a ocieľku podložiť utierkou, aby nešmýkala), aby ste udržali rovnaký uhol po celej čepele a ostrenie bolo presné. Práca s ocieľkou vyžaduje cvik, aby na ostrí nevznikali nežiadúce zúbky. Nožom tiahnite od päty ku špičke a zopakujte toto z druhej strany čepele (z každej strany 20 x). Snažte sa držať stále rovnaký uhol, ktorý zviera nôž s ocieľkou a príliš netlačte. BRÚSKA NA NOŽE Brúska na nože slúži pre obnovenie pôvodnej…

Čerstvé novinky zo sveta bývania a dizajnu?

Inšpirácie pre krásny interiér môžu zaklopať i na dvere vášho domova, otvoríte?