Forma na koláč Ø 28 cm tehlová Brick, Emile Henry

výrobca EMILE HENRY

Produkt dočasne vypredaný

  • Popis produktu

     POPIS Keramická forma na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Odolá teplotám od - 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Forma na koláč má priemer 28 cm, výšku 5,5 cm a objem 2,5 l. Je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn v granátovej farbe. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu. Je vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnej rúry, do umývačky riadu. Hlboká forma na koláč Emile Henry je skvelým pomocníkom pri pečení francúzskeho koláča Quiche, krehkých koláčov, ovocných, zeleninových aj mäsových koláčov. Vďaka krásnemu dizajnu sa forma hodí aj na servírovanie a bude krásnou ozdobou vášho prestretého stola. Forma nemá odnímateľné dno. Výhodou keramickej formy je rovnomerné vedenie tepla a keramická forma udrží koláč dlho teplý. Expedujeme do dvoch pracovných dní od objednania. ŠPECIFIKÁCIE Priemer: 28 cm Výška: 5,5 cm Objem: 2,5 l Materiál: keramika Farba: granátová VÝHODY A NEVÝHODY Forma na koláč je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a teplotným šokom. Ručne vyrobené. Krásny francúzsky dizajn. Ideálna na pečenie sladkých aj slaných koláčov (quiche). Vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnky, rúry aj do umývačky riadu. PRAKTICKÉ RADY Vhodné do umývačky: Áno Vhodné do chladničky: Áno Vhodné do mrazničky: Áno do - 20 °C Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno Vhodné do rúry: Áno do 270 °C ČO JE QUICHE? Quiche je francúzsky slaný koláč, jeho základom je krehké cesto a smotanová náplň. Slovo Quiche pôvodne vzniklo skomolením nemeckého slova Kuchen, čo znamená v preklade koláč. Teraz je quiche neoddeliteľnou súčasťou francúszkej kuchyne. Náplň slaného koláča tvoria vajcia, tučná smotana a iné prísady ako je napríklad slanina, cibuľa, syr atď. Existuje veľa receptov na francúzsky quiche. Krehké cesto je tvorené iba dvomi inregienciami a to múkou a maslom v pomere zhruba 2:1. V niektorých receptoch nájdete tiež vajcia. Cesto je najlepšie nechať aspoň hodinu vychladnúť v chladničke, ale môžete ho tam nechať aj cez noc. Vďaka tomu sa suroviny krásne spoja a pri vaľkaní nebudete cesto tak mazľavé. Vyvaľkať by ste mali na hrúbku zhruba 3 - 4 mm. Odporúčame vaľkať cesto medzi dvomi lisami pečiaceho papiera. Quiche sa pečie v tradičných formách na quiche, ktoré majú kruhový tvar a vyšší okra, ktorý je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dosť tuku a tak nemusíte formu vymazávať ďalším tukom. Cesto po vaľkaní preneste do formy a vyložte vrátane vyššieho vrúbkovaného okraja. Cesto sa pečie najskôr bez náplne, zaťaženými fazuľami, ktoré odporúčame prepichať vidličkou, aby sa nenafukovalo. Až potom  sa naplní a pečie dozlatova. Výsledkom je chrumkavé cesto dokookola a vláčna náplň, ktorú si môžete upraviť podľa vlastnej chuti či fantázie. Quiche je dobrý teplý aj studený. Ideálny na…

Čerstvé novinky zo sveta bývania a dizajnu?

Inšpirácie pre krásny interiér môžu zaklopať i na dvere vášho domova, otvoríte?