Nádoba na olej a ocot Emile Henry slonová kosť 450 ml

výrobca EMILE HENRY

Produkt dočasne vypredaný

  • Popis produktu

POPIS Keramická nádoba na olej a ocot od výrobcu Emilie Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Nádoba na ocot a olej je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn vo farbe slonovinovej kosti. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu. Nádoba je vybavená kovovou nálievkou pre jednoduché dávkovanie. Nálievka je usadená v korkovej zátke. Dóza na olej Emile Henry je nepriehľadná a bude tak nielen ozdobou vašej kuchyne, ale predovšetkým ochráni olivový olej pred slnečnými lúčmi. Vďaka tomu zachová ako charakteristickú chuť a predlžuje jeho životnosť. Priemer fľašky je 7,5 cm a jej objem 450 ml. Môžete ju samozrejme použiť na uskladnenie aj iných olejov a tiež na ocot napr. na balsamico. ŠPECIFIKÁCIE Priemer: 7,5 cm Objem: 450 ml Materiál: keramika, korok (zátka), nerezová oceľ (nálievka) Farba: slonová kosť  VÝHODY A NEVÝHODY Nádoba na olej a ocot je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a teplotným šokom. Ručne vyrobené. Krásny francúzsky dizajn. Nádoba je vhodná do rúry, do mikrovlnky, do umývačky, do chladničky aj do mrazničky. Ochráni olej pred vzduchom a svetlom a tým predĺži jeho životnosť a zachová jeho charakteristická aróma. Možné použiť na olej aj ocot. PRAKTICKÉ RADY Vhodné do umývačky: Áno, ale iba nádoba bez korkovej zátky a bez nálievky   EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVIE Extra panenský olivový olej sa vyrába priamo z olív (plody olivovníka) mechanickými spôsobmi. Olivy sa z vetvičiek nesmú otrhávať, ale musí sa počkať, kým sami spadnú do pripravenej plachty. Olivy sa lisujú za studena, čím sa v oleji zachová maximum vitamínov a zdraviu prospešných látok. Do oleja sa nepridávajú žiadne iné látky. Extra panenský olivový olej obsahuje vitamíny D, A, K, E a vysoké množstvo mono-nenasýtených mastných kyselín (zdravých tukov). Vďaka tomu sa používa nielen na konzumáciu, ale tiež v liečiteľstve a v kozmetickom priemysle. Extra panenský olivový olej má priaznivý vplyv na trávenie, podporuje metabolizmus, pomáha pri liečbe ochorení žalúdka, znižuje koncentráciu žalúdočných kyselín, bráni vzniku žalúdočných vredov, podporuje funkciu žlčníka, posilňuje pečeň, uľahčuje vylučovanie škodlivých látok z organizmu, pozitívne ovplyvňuje črevnú mikroflóru, pomáha pri zápche. Dodáva telu energiu a umožňuje bunkám lepšie získavať energiu z cukru, je vhodný aj pre diabetikov. Má nižšiu energetickú hodnotu ako maslo alebo iné druhy olejov, pomáha pri chudnutí a pri redulčnej diéte. PRI AKEJ TEPLOTE SA PREPAĽUJE OLIVOVÝ OLEJ? Olivový olej sa prepaľuje obecne pri nižšej teplote a tak je vhodný predovšetkým na studenú kuchyňu napr. do šalátov, zálievok, finálne pokvapkanie hotového pokrmu atď. Pokiaľ predsa len chcete olivový olej použiť na smaženie, odporúčame najprv rozpáliť panvicu a olivový olej naliať až tesne pred vložením smaženého pokrmu alebo súčasne s ním. Pre svoje zdravie však urobíte lepšie, keď na smaženie použijete iný druh oleja s vyšším…

Čerstvé novinky zo sveta bývania a dizajnu?

Inšpirácie pre krásny interiér môžu zaklopať i na dvere vášho domova, otvoríte?