Súprava nožov s nožom Santoku 2-dielna Classic

výrobca WÜSTHOF

Produkt dočasne vypredaný

  • Popis produktu

Nôž na zeleninu Classic je malý, ľahký, všestranný nôž s krátkou rovnou čepeľou. Hodí sa na čistenie či rezanie zeleniny a ovocia, využijete ho aj napríklad na čistenie húb. Nôž Santoku s výbrusom Classic patrí medzi nože ázijského typu. Pýši sa širokou a predovšetkým ostrou čepeľou. Tohto všeumelca z ázijskej kuchyne možno použiť hneď tromi spôsobmi: na prípravu mäsa, rýb i zeleniny. Vďaka štruktúrovanému výbrusu povrchu čepele je dokonalým pomocníkom napríklad pri krájaní tenkých plátkov šunky – výbrus na oboch stranách čepele zaistí, že sa mäkké potraviny nelepia. Excelentné ostrie noža Santoku oceníte tiež pri krájaní paradajok, ktorých tvar i textúra sa počas krájania nezmení. Séria Classic Vysoko kvalitné kované nože vyrobené v Solingene Perfektne vyvážené, unikátna ergonómia Pre profesionálnych kuchárov a nadšencov v kuchyni Čierna rukoväť zo špeciálneho syntetického materiálu Klasický vzhľad s tromi nitmi, dobre sedí v ruke Použitá špičková nemecká legovaná oceľ X50CrMoV15 Mimoriadne ostrá čepeľ, ktoré sa ľahko udržuje Tvrdosť 58 HRC Rockwellovej stupnice Špeciálny proces brúsenia PEtec riadený počítačom Presné ručné honovanie a leštenie zabezpečí dokonalé ostrie Prísna priebežná kontrola kvality, ostrie kontrolované laserom Štandardný tvar záštity umožní bezpečný úchop Hladký prechod medzi záštitou a rukoväťou Bezproblémové hygienické uchytenie črienky Nože možno umývať v umývačke riadu – odporúčame však ručné umývanie Široký sortiment, ktorý bol vytvorený v spolupráci s profesionálnymi kuchármi Predĺžená záruka na výrobné a materiálové chyby 15 rokov Séria získala v USA významnú pečať kvality a hygieny NSF Séria nožov Classic perfektne prezentuje nožiarske umenie značky WÜSTHOF. Je najobľúbenejšou kolekciou z ponuky značky WÜSTHOF, a to nielen pre vysoký komfort použitia. Ide o klasické nože s nitovanou rukoväťou, ktorých čepele sú kované z jedného kusa legovanej nehrdzavejúcej nožiarskej ocele X50CrMoV15. Vďaka použitiu vysoko kvalitného materiálu a precíznemu brúseniu sa pýšia vysokou a dlhotrvajúcou ostrosťou. Vysoko funkčné nože Classic sú vyrobené s veľkou starostlivosťou až do posledného detailu. Presne tak, ako sa to od nožov zo Solingenu očakáva. Po prvom použití nebudete chcieť iný nôž... Rukoväť nožov Classic je vyrobená z odolného syntetického materiálu v typickom dizajne s tromi nitmi. Rukoväti boli navrhnuté v súlade s požiadavkami ergonómie, sú určené na pohodlnú prácu bez únavy. Kvalitný syntetický materiál znesie umývanie v umývačke riadu, aby sa však zachovala kvalita ostria odporúčame ručné umývanie, ktoré je pre kvalitu noža vhodnejšie. Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF riadený počítačom slúži na to, aby boli nože dokonale ostré. Počítač za pomoci lasera premeria ostrie noža a zadá robotu informácie k perfektnému nabrúseniu. Počítačová podpora výroby tak prináša nožom extrémne vysoký počiatočný rezný výkon (po celej dĺžke ostria čepele) a jeho dlhú životnosť. Kvalita ostria je vysoká a čo je dôležité, ľahko obnoviteľná. V neposlednom rade treba spomenúť aj významný certifikát NSF, ktorý séria Classic získala v USA. Cieľom organizácie NSF je ochrana verejného zdravia a životného prostredia. Certifikuje okrem iného aj kuchynské vybavenie vrátane nožov, ktoré nie sú škodlivé pre ľudské zdravie. Rovnako je pri výrobku testovaný aj dizajn, bezpečnosť materiálu či použitie. Logo NSF nájdete na produktoch, ktorých výroba je šetrná k životnému prostrediu a zbytočne ho nezaťažuje. Použité technológie a materiály K výrobe nožov WÜSTHOF je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV15, ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky využíva chróm, molybdén a vanád. Vďaka pridanému chrómu nehrdzavie, čo je u kuchynských nožov žiadané. Z oceľového pásu kovaním v zápustke vznikajú precízne čepele. Tie sú kalené 15 minút pri teplote 1070 °C a následne sa v dvoch minútach prudko ochladzujú na 60 °C. Napokon popúšťaním (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200 °C počas 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra. Čepeľ tak získava optimálnu požadovanú tvrdosť 58 ° Rockwella a vyššiu húževnatosť. Špeciálny proces brúsenie nožov WÜSTHOF s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria. Ide o špičkovú technológiu, kedy sú nože brúsené za pomoci robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi. Výhodou tohto postupu je presná…

Čerstvé novinky zo sveta bývania a dizajnu?

Inšpirácie pre krásny interiér môžu zaklopať i na dvere vášho domova, otvoríte?