Tefal Nôž na chlieb Ingenio 20 cm

výrobca TEFAL

Produkt dočasne vypredaný

  • Popis produktu

POPIS Nôž na chlieb/pečivo z kolekcie Ingenio od výrobcu Tefal je vyrobený z vysokouhlíkovej nehrdzavejúcej ocele. Nôž má vrúbkované ostrie pre pohodlné krájanie chleba alebo iného druhu pečiva ja úhľadné krajce. Ostrie je odolné voči chemickému alebo mechanickému poškodeniu a má dlhú životnosť. Rukoväť noža je ergonomicky tvarovaná, čiže sa pohodlne drží a je prirodzene zmäkčená. Nôž nechytá pachy ani chute a tak neovplyvňuje chuť ani vôňu surovín. Nôž je vhodný do umývačky riadu. ŠPECIFIKÁCIE Dĺžka ostria: 20 cm Materiál: vysokouhlíková oceľ Farba: čierna, strieborná VÝHODY A NEVÝHODY Nôž je vyrobený z vysokouhlíkovej nehrdzavejúcej ocele. Čepeľ je veľmi ostrá a odolná voči mechanickému a chemickému poškodeniu. Má dlhú životnosť a dlhodobo ostrú čepeľ. Nôž má ergonomickú rukovať pre pohodlnú manipuláciu a je prirodzene zmäknečená. Nechytá pachy ani chute - neovplyvňuje chuť surovín. Nôž je vhodný do umývačky riadu. Dokonale s ním prekrojíte chleba alebo iné pečivo na úhľadné krajce. PRAKTICKÉ RADY Vhodné do umývačky riadu: Áno RECEPT NA DOMÁCI RASCOVÝ CHLIEB Z uvedených surovín pripravíte bochník o váhe 1200 g. 200 g žitnej múky (môže byť aj celozrnná), 300 g pšeničnej chlebovej múky, 200 g pšeničnej hladkej múky (môže byť aj celozrnná alebo špaldová), celá rasca (asi 15g), 15 g čerstvého droždia, 1 lyžička cukru (alebo medu, melasy,...), 490 ml vody (môžete skúsiť aj pivo, srvátku), 15 g soli Postup:1. V mise od kuchynského robota si rozdrobte kvasnice. Pokiaľ nemáte robota, budete miesiť cesto ručne. Pridajte cukor a vidličku rozmiešajte do riedkej kašičky. Zmiešajte s vodou a metličkou dobre premiešajte. 2. Potom prisypte všetko ostatné z receptu. Robot zapnite na nízku rýchlosť a nechajte miesiť 10 minút. Pokiaľ použijete domácu pekáreň, tak nechajte miesiť 30 minút a cesto potom vyberte. 3. Prepracované a lepkavé cesto si dajte ideálne do plastovej misky vymazané lyžičkou oleja. Pokiaľ nemáte nejakú s vekom, tak vložte misu do plastového sáčku. Nechajte pri izbovej teplote kysnúť jednu hodinu. Počas tejto doby raz preložte. Robí sa to tak, že kraje cesta natiahnete  a založíte do stredu cesta. Robiť to môžete priamo v mise dookola. 4. Po hodine si trošku naolelujte linku a cesto roztiahnite na približný štvorec. Zložte a utahovaním zrolujte do tvaru šišky. Ošatku na chleba si pomúčnite žitnou múkou a šišku cesta vložte spojom nahor. Môžete cesto nechávať kysnúť aj v sitku, ktorý vyložíte utierkou a pomúčite ju. Po vyklopení bude spoj zospodu a pri pečení sa nebude rozmotávať. Nádobu na chleba dajte opäť do sáčku a nechajte kysnúť jednu hodinu. Približne po 20 minútach si dajte rozpáliť rúru aj s pečiacim plechom na vodu. Pokiaľ budete piecť na plechu, tak môžete nahrievať neskôr. Rúra musí dosiahnuť minimálne teploty 250°C. 5. Vykysnutý chleba, ktorý už kompletne vyplnil zapekaciu misu na chlieb, opatrne vyklopte na sádzaciu lopatu. Tú si poprášte hrubou múkou alebo kukuričnou múkou. Chleba po nej lepšie skĺzne. Pokiaľ pečiete na plechu, tak je dôležité ho nevyťahovať von. Rýchlo sa ochladzuje a chlieb by vám po obvode praskol. Pripravite si cca 200 ml horúcej vody z kanvice, žiletku a sádziacu lopatu. Teraz už to pôjde veľmi rýchlo. Hlavne POZOR na paru! 6. Chleba si vyklopte na lopatu, narežte, pokiaľ teda chcete a rýchlo ho presuňte na kameň či plech do rúry. Do spodného plechu na dne rúry nalejte vodu a rýchlo zavrite…

Čerstvé novinky zo sveta bývania a dizajnu?

Inšpirácie pre krásny interiér môžu zaklopať i na dvere vášho domova, otvoríte?