Zapekacia miska Ramekin KJ Collection čierna 9 cm

výrobca KJ COLLECTION

Produkt dočasne vypredaný

  • Popis produktu

POPIS Zapekacia miska Ramekin (vo francúzštine Ramequin) od výrobcu KJ Collection je vyrobená z kameniny. Zapekacia miska je ideálna na Crème brûlée, ale môžete ju použiť aj na ďalšie dezerty ako je napr. Soufflé, čokoládový fondán, čokoládová pena, crumle, panna cotta atď. a je vhodná aj na prípravu slaných dobrôt. Vonkajšia časť zapekacej misky je čierna a vnútorná má krémovú farbu. Priemer misky je 9 cm, výška 5 cm a objem 200 ml. ŠPECIFIKÁCIE Priemer: 9 cm Výška: 5 cm Objem: 200 ml Materiál: kamenina Farba: čierna, krémová VÝHODY A NEVÝHODY Zapekacia miska je vyrobená z kameniny. Krásny moderný dizajn. Ideálny na Creme Brulée, Soufflée, čokoládový fondán, slané pokrmy atď. PRAKTICKÉ RADY Vhodné do rúry: Áno Čo je Crème brûlée Crème brûlée je francúzský dezert, ktorý sa skladá iba zo 4 ingrediencií. Na jeho prípravu vám bude stačiť iba kvalitná smotana na šľahanie, žĺtky, vanilkový lusk, krupicový cukor a hnedý trstinový cukor na flambovanie. Bude sa vám hodiť zvaná Ramekin a flambovacia pištoľ, ktorá vám pomôže vytvoriť na povrchu jemného dezertu chrumkavú kôrku z cukru. Recept na Crème brûlée 250 ml 12% smotany, 250 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový lusk - rozpolený a vyškriabaný, 4 žĺtky, 70 g čo najjemnejšieho cukru krupice + 8 lyžičiek na posypanie (na posypanie môžete použiť trstinový cukor) Postup: 1. Predhrejte rúry na 160°C, teplovzdušnú na 140°C. 2. Oba druhy smotany, vyškriabnutá vanilka aj prázdny lusk dajte do rajnice a na miernom ohni pomaly prehrievajte tesne pod bodom varu. Odstavte. 3. Žĺtky a cukor vyšľahajte dohusta a dosvetlej farby. Potom ich zalejte vanilkovou smotanou (lusk predtým vyberte) a prešľahajte, aby sa zmesi spojili. 4. Všetko presuňte späť do rajnice a na miernom ohni miešajte 6 až 8 minút alebo tak dlho, kým sa puding udrží na zadnej strane lyžice. Puding nalejte do ohňuvzdorných zapekacích misiek o objeme zhruba 200 ml a umiestnite ich do hlbšej zapekacej misyka alebo vysokého plechu. Do nádoby nalejte potom toľko vody, aby siahala do polovice výšky zapekacích misiek. (Pokiaľ použijete nádobu o väčšom objeme, musíte predĺžiť čas pečenia). 5. Pečte 25 minút alebo do chvíle, kedy pudingy spevnia. Potom vyberte zapecie misky z vysokého plechu a nechajte ich približne 3 hodiny chladiť. 6. Každý puding posypte dvoma lyžičkami cukru, urovnajte ho asi na 3 - 6 mm rovnomernú vrstvu a opáľte ju flabovacou pištoľou vo vzdialenosti asi 5 cm až 20 cm po dobu 30 sekúnd až 2 minúty, kým skaramelizuje.   ČO ĎALEJ? Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe. Nevyhovuje vám? Skôste sa pozrieť na ostatné výrobky KJ Collection alebo na ďalšie podobné produkty.

Čerstvé novinky zo sveta bývania a dizajnu?

Inšpirácie pre krásny interiér môžu zaklopať i na dvere vášho domova, otvoríte?